Auto importeren? Wat doe je met je inruiler?

2013/09/02 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoinruildeal.nl/

Die mooie nieuwe auto - waar je al tijden naar op zoek bent - eindelijk gevonden. Omdat de auto van je dromen niet in Nederland te verkrijgen was, vond je ‘m over de grens. En nu? Wat komt er bij een auto importeren kijken en wat doe je met je huidige auto?

Een auto importeren kan best een spannend avontuur zijn. Door de komst van het internet is de import markt wel iets transparanter geworden, maar het blijft spannend door een hoop regelwerk en zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de aanschaf en het transport.

Auto importeren, wat is het voordeel?

Waarom kiezen veel mensen voor het lastige proces van het importeren van een auto? De belangrijkste reden is natuurlijk het prijsvoordeel. Wie niet zenuwachtig wordt van een beetje papierwerk kan op deze manier duizenden euro’s besparen. Buurlanden Duitsland en België kennen geen BPM, waardoor de prijzen veel lager liggen dan in Nederland.

Het grote aanbod is een andere reden waarom het importeren van auto’s zo aantrekkelijk is. In onze buurlanden zijn er veel auto’s te vinden met lage kilometerstanden, rijk voorzien van opties. Je kunt via diverse sites als Mobile.de op zoek gaan naar auto’s over de grens.

Kosten

Het uitzoeken van een auto in het buitenland lijkt interessant, maar met de aanschaf van de auto ben je er qua kosten nog niet. Er komen echter nog flink wat kosten bij de prijs op, voordat je de auto in Nederland en op Nederlands kenteken hebt. Iedereen die een auto importeert, moet namelijk alsnog in Nederland BPM afdragen. Een gebruikte auto is natuurlijk minder waard, waardoor de BPM op een tweedehandsauto ook lager zal zijn.

Blijf daarom wel goed rekenen. Je kunt in Nederland soms ook een goede deal sluiten als je geen auto hebt om in te ruilen. Bedenk of het prijsverschil de moeite waard is. Mocht je een auto buiten Europa willen importeren, dan moet je nog invoerrechten betalen.

Auto vervoeren

Heb je de auto gekocht en wil je je nieuwste aankoop vervolgens zelf terug naar Nederland rijden, dan moet je nog wel het een en ander regelen voordat dit mogelijk is. Je moet in het land waar je de auto hebt gekocht een tijdelijk kenteken aanvragen en een verzekering afsluiten. Makkelijker is in dit geval de auto naar Nederland te laten vervoeren. Dat scheelt een hoop regelwerk, stress en tijd.

Papieren in orde maken

Op het moment dat de aanschaf en het vervoer naar Nederland goed is verlopen, dan mag je er nog niet zomaar mee op de openbare weg rijden. Deze moet voldoen aan de toelatingseisen. Bij een RDW keuringsstation moet je je auto laten keuren. Neem voor het onderzoek het buitenlandse kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee. Bij goedkeuring kun je direct de bijbehorende belastingzaken afhandelen. Vervolgens moet je de BPM aangeven. Voor een nieuwe auto ben je BTW verschuldigd, voor een gebruikte auto niet. De laatste stap is het regelen van de motorrijtuigenbelasting en een verzekering.

Wil je wel die mooie auto, maar houd je niet van al dat regelwerk? Laat iemand dat dan voor je doen. Het team van Autoclick.nl importeert tientallen auto’s per maand uit allerlei Europese landen en kent daardoor alle ins en outs van het importeren van een auto.

Inruilen oude auto

Of je nu zelf een auto importeert of dit laat doen via Autoclick.nl, je blijft altijd met je oude auto zitten. Omdat het in het buitenland onmogelijk is je auto in te ruilen auto in te ruilen, moet je nog wel zelf een nieuwe eigenaar voor je oude auto vinden. Je kunt dit zelf doen of je kunt een professional inschakelen om dit voor je te doen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor de autoverkoop op eigen houtje te regelen dankzij websites als ikwilvanmijnautoaf.nl. Op deze manier hebben mensen het gevoel dat ze de verkoop in eigen handen hebben en niet vastzitten aan allerlei voorwaarden.

De dienstverlening van ikwilvanmijnautoaf.nl is betrouwbaar, efficiënt en bovendien razendsnel. Je kunt online je oude auto aanmelden, waardoor je auto te koop wordt aangeboden aan ruim 5.000 erkende autobedrijven uit heel Nederland. Dealers kunnen een bod op jouw auto doen. Het hoogste bod wordt vrijblijvend teruggekoppeld, welke je kunt accepteren of weigeren.


Share/Save/Bookmark