Nieuw: de 2025 Hyundai Palisade, wat een joekel!

2024/10/01 door Bas in FILMPJE, HYBRIDE, NIEUW, NIEUWS

Nieuw: de 2025 Hyundai Palisade, wat een joekel!

Heb je al gehoord van de nieuwe generatie Hyundai Palisade? Deze langverwachte SUV belooft indrukwekkende verbeteringen, met massaproductie die sneller dan verwacht van start zal gaan - namelijk in december 2024. Hyundai heeft de productieschema's met een maand vervroegd, ingegeven door de groeiende vraag naar hybride voertuigen.

De nieuwe Palisade, intern aangeduid als de LX3, is al gespot tijdens tests en biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De jaarlijkse productie is verhoogd tot maar liefst 210.000 exemplaren, een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Van dit aantal zullen 70.000 benzinemodellen zijn en maar liefst 140.000 hybride versies - een duidelijke stap richting milieuvriendelijke mobiliteit. Dit keer zal er geen dieselvariant worden aangeboden, waarmee Hyundai zijn focus op duurzaamheid onderstreept.



Innovatieve Krachtbronnen voor de Nieuwe Generatie

Het motorenaanbod van de nieuwe Palisade omvat een geheel nieuwe reeks aandrijflijnen. De SUV zal worden uitgerust met een 2,5-liter viercilinder turbomotor in hybride uitvoering, evenals een 3,5-liter V6 turbo, ter vervanging van de vorige benzine- en dieselmotoren. Naar verwachting zal Hyundai zowel een conventionele hybride als een plug-in hybride versie aanbieden, vergelijkbaar met de strategie voor de kleinere Hyundai Santa Fe.
Verbeterde Technologie en Moderne Functies

Hyundai zet sterk in op technologische innovatie met de nieuwe Palisade. De SUV krijgt de nieuwste softwaregedreven voertuigtechnologie, wat betekent dat over-the-air updates mogelijk zijn voor belangrijke systemen zoals de ophanging, remmen en airbags. Daarnaast zal de Palisade beschikken over een geavanceerd niveau 3 autonoom snelwegsysteem, waarmee bestuurders kunnen profiteren van verbeterde rijondersteuning.
Stijgende Populariteit en Uitbreiding van het Segment

De populariteit van de Hyundai Palisade groeit gestaag. Zo werden er alleen al in Australië bijna 4.000 exemplaren verkocht vorig jaar. De nieuwe generatie is erop gericht om dit succes voort te zetten door te concurreren met andere populaire SUV's in hetzelfde segment, zoals de Mazda CX-9 en de Toyota Kluger. Met betere prestaties, een efficiënter motorenaanbod en technologische upgrades positioneert Hyundai de Palisade als een sterke concurrent binnen de markt.

Toekomstvisie: Elektrificatie en Uitbreiding van de Line-Up

Naast de nieuwe Palisade zal Hyundai binnenkort ook de Ioniq 7 introduceren – een volledig elektrische SUV van vergelijkbare grootte die de line-up verder zal versterken. De Ioniq 7 zal beschikbaar zijn met zowel achterwiel- als vierwielaandrijving, waarmee Hyundai zijn toewijding aan elektrificatie en variëteit in aandrijfsystemen laat zien.
Op Weg naar een Groene Toekomst

Hyundai zet met de nieuwe Palisade vol in op de toekomst van mobiliteit. Door krachtige prestaties te combineren met geavanceerde hybride technologie speelt Hyundai in op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke rijoplossingen. De Palisade van 2025 belooft een spannende keuze te worden voor wie op zoek is naar een luxe SUV die niet alleen stijlvol en ruim is, maar ook past bij de moderne behoefte aan duurzaamheid.


Share/Save/Bookmark