De 5 meest gestelde vragen over de Financial Lease van een SUV

2024/09/02 door Bas in
Bron: financialleasezzp.nl/blog/ben-jij-als-ondernemer-klaar-om-te-investeren-in-een-bedrijfsauto

financial lease auto, de 5 meest gestelde vragen

Steeds meer ondernemers kiezen voor een SUV als bedrijfsauto. Niet alleen vanwege de robuuste uitstraling en het rijcomfort, maar ook vanwege de veelzijdigheid die dit type voertuig biedt. Maar hoe financier je een SUV zonder dat je direct grote sommen geld moet investeren? Financial lease kan daarbij de oplossing zijn. In dit artikel leggen we uit wat financial lease van een SUV precies inhoudt, wat de voordelen zijn, en hoe je hiermee fiscaal voordeel kunt behalen.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een vorm van zakelijke financiering waarbij je als ondernemer een SUV leaset en in vaste maandelijkse termijnen betaalt. Bij deze leasevorm ben je economisch eigenaar van de auto, wat betekent dat de SUV op de balans van je bedrijf komt te staan. Dit biedt diverse fiscale voordelen. Gedurende de leaseperiode ben je zelf verantwoordelijk voor de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting. Aan het einde van de leaseperiode heb je vaak de mogelijkheid om de SUV tegen een vooraf afgesproken restwaarde over te nemen.
Waarom Kiezen voor Financial Lease van een SUV?

SUV's zijn populair vanwege hun ruimte, comfort en robuustheid, maar ze kunnen ook een flinke investering betekenen. Financial lease biedt ondernemers de mogelijkheid om een SUV te rijden zonder dat ze het volledige aankoopbedrag in één keer hoeven te betalen. Dit helpt bij het behoud van de liquiditeit van je onderneming. Daarnaast zijn er nog andere voordelen:

- Fiscale voordelen: Omdat de SUV op de balans van het bedrijf komt te staan, kun je profiteren van renteaftrek en afschrijving.
- Eigendom aan het einde van de looptijd: Je kunt aan het einde van de leaseperiode de SUV tegen een gunstige restwaarde overnemen, waardoor je uiteindelijk toch eigenaar wordt.
- Vrijheid in gebruik: Als economisch eigenaar bepaal je zelf hoe je de SUV gebruikt en inricht, en kun je eventuele aanpassingen doen om de auto nog beter aan jouw wensen te laten voldoen.

Financial Lease vs. Operational Lease: Wat is het Verschil?

Veel ondernemers twijfelen tussen financial lease en operational lease. Het grootste verschil zit hem in het eigendom en de verantwoordelijkheden. Bij financial lease ben jij economisch eigenaar van de SUV en draag je zelf zorg voor onderhoud, verzekering en andere kosten. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij de eigenaar en zijn vaak zaken zoals onderhoud, reparatie en verzekering inbegrepen in de maandelijkse kosten. Dit maakt financial lease aantrekkelijker voor ondernemers die de SUV uiteindelijk willen bezitten en profiteren van fiscale voordelen.

Hoe Worden Looptijd en Maandelijkse Kosten Bepaald?

De looptijd van een financial lease contract voor een SUV varieert meestal tussen de 12 en 72 maanden. Het maandbedrag wordt bepaald door factoren zoals de aanschafprijs van de SUV, de looptijd, eventuele aanbetaling, slottermijn (restwaarde), en de rente. Een langere looptijd resulteert vaak in lagere maandlasten, maar kan leiden tot hogere totale kosten door rente. Het is belangrijk om deze aspecten goed te overwegen bij het kiezen van de juiste leaseconstructie voor jouw SUV.

Fiscale Voordelen van Financial Lease van een SUV

Financial lease biedt interessante fiscale voordelen voor ondernemers:

- Aftrekbare rente: De rente die je betaalt over de maandelijkse betalingen is fiscaal aftrekbaar.
- Afschrijving: Omdat de SUV als bedrijfsmiddel op de balans staat, kan deze worden afgeschreven.
- Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Afhankelijk van de prijs van de SUV en je specifieke situatie, kan deze fiscale regeling van toepassing zijn, wat extra belastingvoordeel oplevert.

Is Financial Lease van een SUV de Juiste Keuze voor Jouw Bedrijf?

Financial lease van een SUV kan een slimme keuze zijn voor ondernemers die graag de voordelen van een nieuwe, representatieve bedrijfsauto willen combineren met financiële en fiscale voordelen. Of het nu gaat om het rijden van een krachtige SUV voor klantbezoeken of het gebruik van een ruime auto voor het vervoeren van goederen en materialen, met financial lease behoud je flexibiliteit en investeringskracht binnen je bedrijf.

Ben je benieuwd of financial lease voor jouw situatie de beste optie is? Laat je goed adviseren en overweeg alle mogelijkheden voordat je een beslissing neemt. Ontdek wat financial lease van een SUV voor jouw onderneming kan betekenen! Financial Lease ZZP is gespecialiseerd in de financial lease mogelijkheden voor jouw volgende auto. Een vrijblijvende aanvraag is in een paar minuten geregeld. Jaarcijfers en aanbetaling zijn vaak niet eens nodig.


Share/Save/Bookmark